У Дніпропетровську триває демонтаж незаконних кіосків (ФОТО)

12.02.2016 11:32   -
Автор:

У Дніпропетровську черговий демонтаж кіосків-порушників провели внизу пр. Кірова. Тут пішохідний тротуар звільнили від 4 МАФів. У списку примусового демонтажу, який розпочали 11 лютого, залишаються ще 50 незонних кіосків. У мерії кажуть – працюватимуть і у вихідні. Погрозам і спробам «домовитись» представники команди Бориса Філатова готові дати рішучу відсіч. Запевняють, що якою б складною не була робота, на їхньому боці закон.
Про це заявили у прес-службі мерії, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
«Сьогодні ми демонтуємо незаконні об’єкти, що розташовані на проспекті Кірова,1/9. Наразі тут у нас стоїть один невідомий об’єкт. Також біля зупиночного комплексу стоять 2 незонні ларьки. Щодо них намагаються домовитися – ніби вони комусь належать. Та не дивлячись на це їх все одно приберуть. Ще один об’єкт заховався в арці. Його встановлено всупереч будь-яким правилам – просто на в’їзді до подвір’я», – зазначив в.о. начальника департаменту споживчого ринку та сфери послуг міськради Дмитро Терент`єв.
Найбільший кіоск-порушник внизу проспекту Кірова з’явився ще 6 лютого вночі. Площа незаконного МАФу сягала аж 60 кв. м. Разом з іншими спорудами він перекривав левову частину тротуару. Від такого засилля МАФів внизу проспекту потерпали і пішоходи, і водії.
Дмитро Терент’єв пояснює, що подібні величезні конструкції просто неможливо прибрати за допомогою одного лише крану. Такі ларьки доводиться розбирати. Спецтехніку сьогодні задіяли для вивезення менших кіосків.
Разом з тим, Дмитро Терент’єв зазначає, що серед власників кіосків з’являється розуміння – обіцяний демонтаж це не PR-акція, а реальність. Тому підприємці завбачливо прибирають зі своїх торгівельних споруд технічне обладнання.
Читайте також: Днепропетровский депутат раскритиковал Филатова и его команду
«Дуже довго нічого не робилось. Тому зараз робота з МАФами це одна з першочергових задач. Необхідно якнайшвидше звільнити від засилля МАФівхоча б основні локації у місті. Аби жителі могли нормально добиратися додому, без проблем ходити тротуарами, нормально сідати в транспорт на зупинках», – упевнений в.о. начальника департаменту споживчого ринку та сфери послуг міськради.
За знесенням кіосків продовжують стежити полісмени, представники муніципальної гвардії,а також громадські організації та формування.
Перехожі таке звільнення тротуарів схвалюють. Люди кажуть, попри те, що МАФи допомагають швидко купити щось необхідне, їхня надмірна кількість приносить більше шкоди, ніж користі.
«Іноді йдеш з роботи – швидко скупився, тоді добре. А коли така мала відстань, щоб пройти тротуаром, то вибачте, тоді заважає. На проїзній частині, на зупинках коли – так само заважає», – каже мешканка Дніпропетровська Лариса.
Як повідомлялось, минулого тижня приписи-попередження про демонтаж отримали власники 81 незаконного МАФу. Наразі відомо, що у 24 з них є документи – договори на оренду елементів благоустрою. Чи зможуть ці МАФи працювати – вирішуватиме комісія департаменту споживчого ринку та сфери послуг міськради.
Усі демонтовані кіоски відправляють на штрафмайданчик. Аби забрати їх звідти, власникам необхідно буде надати відповідні документи та відшкодувати мерії витрати за демонтаж і зберігання споруд.