У Дніпропетровську проведуть публічну дискусію про “виборчу реформу по-справжньому”

16.03.2015 13:06   -
Автор:

18 березня, об 11.00, у Дніпропетровську відбудеться круглий стіл на тему “Виборча реформа по-справжньому”, що проводиться групою неурядових організацій у складі Громадянської мережі ОПОРА, Українського незалежного центру політичних досліджень та Інтерньюз-Україна за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посилання м на організаторів.
Під час заходу експерти презентують концепцію нової редакції Закону “Про вибори народних депутатів України” і місцеві вибори, а також разом із народними депутатами-мажоритарниками, депутатами місцевих рад, представниками політичних партій і громадських організацій обговорять актуальні законодавчі новації для підготовки і проведення виборів відповідно до міжнародних демократичних стандартів.
Як відомо, коаліційна угода більшості у Верховній Раді передбачає, що вже в І кварталі 2015 року буде запроваджено пропорційну виборчої системи з відкритими списками для обрання українського парламенту, а також суттєву зміну законодавства про місцеві вибори до кінця липня (зокрема, запроваджено пропорційну виборчу систему з відкритими списками при проведенні місцевих виборів міських і обласних рад та вибори міських голів великих міст у два тури за принципом абсолютної більшості).
Водночас за перші 100 днів роботи нового Парламенту не було зроблено суттєвих кроків щодо виборчої реформи. Саме тому експерти презентують підготовлені громадськими організаціями концепції нової редакції Закону “Про вибори народних депутатів України” і Закону “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”, базуючись на міжнародних демократичних стандартах і практиках.
У заході візьмуть участь:
– Євген Радченко, директор з розвитку «Інтерньюз – Україна», головний експерт Групи з реформування виборчого законодавства Реанімаційного пакету реформ;
– Олена Чебаненко, експерт виборчого законодавства Лабораторії законодавчих ініціатив;
– народні депутати-мажоритарники, депутати місцевих рад Дніпропетровської області, регіональні експерти, представники політичних партій і громадських організацій.
Захід відбудеться за адресою: вул. Писаржевського буд.1а (вхід з вул. Олеся Гончара приміщення «Трубний інститут») 2-поверх конференц-хол «Дельта Істейт».
Реєстрація учасників/акредитація ЗМІ: за тел: 067850692; 0675289936 або листом на email: magister2007@ukr.net
Детальніше: Головченко Вадим координатор ГМ ОПОРА міста Дніпропетровськ, тел.0678506592
Довідково: Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об’єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.