У Дніпропетровську помічник бойовиків ДНР засуджений на 8 років в’язниці

28.08.2015 13:34   -
Автор:

Вироком Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська 37-річного уродженця Черкаської області визнано винним у сприянні діяльності терористичної організації «ДНР» (ч. 1 ст. 258-3 КК України) та незаконному зберіганні бойових припасів (ч. 1 ст. 263 КК України).
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу ГПУ.
Встановлено, що на початку 2014 року вказаний громадянин неодноразово здійснював збір даних щодо місць дислокації та переміщення територією Запорізької, Харківської та Донецької областей підрозділів та формувань Збройних Сил України, задіяних у проведенні антитерористичної операції. У подальшому, за матеріальну винагороду він передавав ці дані через соціальну мережу «Вконтакті» учасникам терористичної організації «ДНР» для використання у злочинній діяльності.
Крім того, засуджений незаконно придбав та зберігав у своїй квартирі дві гранати Ф-1 та запал до бойової ручної гранати.
Свою провину чоловік повністю визнав. Суд погодився з позицією державного обвинувачення, яке підтримувалось прокуратурою Дніпропетровської області та призначив зловмиснику покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.