У Дніпрі відкрили реконструйовану «Кулю бажань»

10.08.2016 10:35   -
Автор:

9 серпня на Фестивальному причалі відкрили реконструйовану «Кулю бажань». На захід зібралися представники міської влади, Національної поліції, української організації «Рух Вільна Доля», мешканці Дніпра. Розпочали відкриття – з гімну України.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу міськради.
«Ми намагалися у найкоротші строки відновити скляну «Кулю бажань». Сподіваюся, що нашу працю усі оцінять і куля буде зберігатися у цілості», – сказав голова української організації «Рух Вільна Доля» Віктор Кривель.
За словами заступника міського голови Михайла Лисенка, найближчим часом поруч з кулею будуть відновлені зруйновані елементи, у тому числі бруківка. «Сподіваюся, що тепер ми усі будемо уважніше ставитися до майна нашого міста, в якому невід’ємною частиною є ця куля», – зазначив Михайло Лисенко.
Нагадаємо, це вже третє відкриття «Кулі бажань». Перша була розбита вщент, другу нещодавно частково пошкодили.
Начальник патрульної поліції Дніпра Володимир Богоніс зауважив – куля знаходиться під пильною охороною. «За останні три тижні було два затримання хуліганів, які намагалися розмалювати кулю і випробувати її на міцність. Вони понесли покарання. Запевняю, що усі, хто намагатиметься пошкодити чи знищити громадське майно, будуть затримані. Цей район вже посилено чергуванням велопатрулів, подовжили графік роботи піших патрулів до пізньої ночі. Окрім того, тут планується облаштування опорного пункту поліції і системи відеоспостереження, яка буде виведена на пульт управління чергової частини патрульної поліції», – додав Володимир Богоніс.