У Дніпрі підвели підсумки конкурсу проектів інвестиційної мапи міста

04.07.2017 10:33   -
Автор:

В «Агентстві розвитку Дніпра» було підведено підсумки конкурсу проектів інтерактивної інвестиційної мапи міста. В рамках конкурсу було проведено низку семінарів-тренінгів з методології управління проектним циклом, на яких було зареєстровано 30 учасників.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу Агентства розвитку Дніпра.
Лідерами конкурсу стали наступні проекти.
Перше місце ‒ «Проект створення кластеру для надання комплексних послуг з підвищення енергоефективності об’єктів різних форм власності із використанням альтернативних джерел енергії в місті Дніпро» (автори-розробники В. Стаценко, М. Лукашов, Л. Накашидзе), що забезпечую комплексне вирішення проблеми енергоефективності, енергозбереження та використання альтернативних джерел енергії для домогосподарств, організацій та підприємств різних форм власності.
Друге місце ‒ «Проект створення резервної твердопаливної котельні на базі конденсаційного котла» (автор-розробник І. Круліковський), призначенням якого є вирішення проблем, зниження тарифів за рахунок зменшення споживання природного газу та підвищення ефективності теплопостачання.
Третє місце ‒ «Проект створення біогазових установок» (автор-розробник О. Похила), спрямований на вирішення проблеми сортування та вторинної переробки побутових відходів.
Четверте місце ‒ «Проект встановлення приймальних автоматів для використаної пластикової та алюмінієвої тари в місті Дніпро» (автор-розробник Н. Тимощенко), пов’язаний також із проблемою збору як вторинної сировини та сортування таких побутових відходів, як пластикові пляшки і алюмінієві банки.
Таким чином, пріоритетними галузями для інвестування було визначено використання альтернативних джерел енергії, енергозберігаюче теплопостачання, біоенергетику та переробку побутових відходів.
Перші три проекти відповідають оперативній цілі «В.4.2. Енергозберігаючі та енергоефективні технології» стратегічної цілі «В.4. Енергоефективне місто», а четвертий проект відповідає оперативній цілі «В.1.4. Впровадження сучасних технологій утилізації відходів» стратегічної цілі «В.1. Чисте місто» за напрямком «В. ТЕРИТОРІЯ ЗДОРОВОГО ДОВКІЛЛЯ» Стратегічного плану розвитку міста до 2020 року.
Переможцям конкурсу надаються наступні можливості: безкоштовна бізнес-інкубація інвестиційних проектів; постійна підтримка агентства в просуванні на ринку вітчизняних та іноземних інвестицій; розміщення заявок для залучення інвестицій на інтерактивній інвестиційній мапі міста.