У Дніпрі на Старій Самарі відзначили свято Водохреща

19.01.2018 16:00   -
Автор:

19 січня у Дніпрі на Старій Самарі, що у селищі Шевченко, відзначили Водохреще. Свято проходило у рамках програми «З Україною в серці». Тут для дніпрян встановили намети, де можна переодягнутися та погрітися, обладнали фуд- та розважальну зони, провели історичну реконструкцію.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
На сцені виступали дніпровські творчі колективи. Єпископ Дніпропетровський і Криворізький Симеон провів обряд освячення води. Загалом свято відвідали декілька тисяч людей.

«Від імені міської ради та мера хочу привітати усіх мешканців нашого міста з цим святом, побажати усім здоров’я і фізичного, і духовного, бо водохрещення символізує очищення від усіх гріхів і негараздів. Бажаю, аби з цього моменту в усіх сім’ях було щастя та здоров’я, а усі плани втілювалися. Водохреще на Старій Самарі – це головна локація цього дня у нашому місті. Тут усе зроблено для того, аби містяни відчули свято», – сказав заступник міського голови Олександр Шикуленко.
Водохреще на Старій Самарі відзначають вже другий рік поспіль, тож святкування на цій локації для Дніпра вже стало традиційним.

«Тут поєдналися старі язичницькі, козацькі, православні і сучасні традиції. Не випадково свято відбувається саме тут, на місці фортеці, яка була заснована ще у XVI сторіччі», – розповів директор КП «Агентство розвитку Дніпра» Володимир Панченко.
«Люди почали приходити сюди ще о 2 годині ночі, відтоді потік охочих не припинявся. Деякі люди не занурюються, а просто приходять подивитися та розділити атмосферу свята разом з іншими. Техніки безпеки усі дотримуються», – додав директор КП «Етнографічні парки Дніпра» Дмитро Каюк.
Порядок забезпечували представники Національної поліції та КП «Муніципальна варта», ніяких прецедентів цього дня на місці святкування не відбувалося.

Крім цього, на Старій Самарі обладнали медичні та рятувальні пункти.
Гість святкування Сергій занурюється в ополонку на Водохреще вже 7 років поспіль. На Старій Самарі робить це вперше: «Брат знайшов інформацію про свято на Старій Самарі, сказав, що тут усе буде гарно, буде багато локацій. Ми приїхали і переконалися у цьому. Емоції переповнюють. Дуже добре, що так багато людей сьогодні зібралися тут, дуже приємне свято організували».