У Дніпрі колишні бійці-інваліди та сім’ї загиблих в АТО отримають понад 850 тисяч гривень

10.10.2018 17:45   -
Автор:

У Дніпрі соціальний захист та підтримка українських бійців, членів їхніх сімей здійснюється у рамках міської програми «Родина Героя» на 2017-2021 роки. Цього року з міського бюджету на фінансування програми передбачено майже 33 млн грн.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на пресс-службу Дніпровської міськради.
У рамках зазначеної програми до Дня захисника України учасникам бойових дій на сході-інвалідам І-ІІІ груп та членам сімей загиблих буде надано матеріальну допомогу на загальну суму 876 тис. грн.
Зокрема, інваліди І групи отримають по 15 тис. грн, ІІ групи – по 5 тис. грн, ІІІ групи – по 3 тис. грн, сім’ї загиблих – по 1 тис. грн на кожного члена родини. Загалом зазначений вид допомоги одержать 378 осіб.
У рамках програми колишні бійці отримують адресну матеріальну допомогу на лікування та придбання ліків. З початку року її одержали 176 захисників на загальну суму 1 млн 218 тис. грн.
Незабаром іще 55 осіб отримають такий вид допомоги на суму 361 тис. грн. Окрім того, понад 1 млн грн заплановано у міському бюджеті на оздоровлення та реабілітацію інвалідів війни та членів сімей загиблих.
Надається адресна допомога на оплату житлово-комунальних послуг. З початку року її отримали 4 тис. 807 родин учасників бойових дій на понад 9 млн грн. При загибелі військового його родина одержує одноразову матеріальну допомогу у 100 тис. грн. У 2018-му її отримали 8 дніпровських родин.
Щомісячно сім’ям загиблих воїнів виплачується матеріальна допомога у розмірі двох прожиткових мінімумів. З початку року такий вид допомоги було надано 142 родинам на загальну суму майже 3,5 млн грн. Усі зазначені кошти виділяються з міського бюджету.