Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Затримали підозрюваного у викраденні чиновника у Дніпропетровську

Служба безпеки України вимагає арешту для затриманого співорганізатора міжрегіональної банди, якого вважає причетним до викрадення дніпропетровського чиновника Олександра Величка.
Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко на засіданні антикорупційного комітету в середу, пише “Українська правда“.
“Один громадянин України, який був членом бандформування, затриманий, доставлений до суду, і ми будемо просити про його арешт. Його прізвище ми назвемо після оголошення йому підозри”, – сказав він.
“Це один зі співорганізаторів міжрегіонального злочинного угруповання, яке діяло у Донецькій та Дніпропетровській областях. Він підозрюється у співучасті викрадення пана Величка, а також має відношення до подій, що призвели до вбивства офіцера СБУ”, – уточнив Наливайченко.
Читайте також: Экс-чиновник Величко дал новые показания о коррупции в мэрии Днепропетровска (ВИДЕО)
Як повідомлялося, 25 лютого невідомі люди в камуфляжному одязі насильно посадили директора департаменту корпоративних прав та правового забезпечення Дніпропетровської міськради Олександра Величка в автомобіль і відвезли в невідомому напрямку.
В.о. мера Дніпропетровська Максим Романенко заявив, що з Величком зник зв’язок після того, як той прибув в обладміністрацію за викликом тодішнього заступника голови ОДА Геннадія Корбана.
Читайте також: В Киеве милиция избила криворожских активистов, – Колесник (ФОТО)
Згодом в інтернеті з’явилося відеозвернення Величка, на якому він звинувачував Корбана у своєму викраденні, але було й інше відео, на якому Величко каже, що влаштував своє викрадення сам.
Бабушкінський райсуд Дніпропетровська 28 лютого дозволив правоохоронним органам отримати у мобільного оператора роздруківку телефонних розмов 4-х членів “ДУКу” – добровольців “Правого сектора”, яких міліція підозрює у причетності до викрадення.
20 березня тоді ще чиновників Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана і Святослава Олійника допитали з приводу викрадення Величка.
За словами голови СБУ, Корбан і Олійник погрожували застосуванням сили та бойових підрозділів проти правоохоронців, які займаються припиненням контрабандних перевезень через лінію розмежування у зоні АТО.
Наливайченко наприкінці березня повідомляв, що Величко перебуває в Росії.