Затримали підозрюваного у викраденні чиновника у Дніпропетровську

15.04.2015 12:53   -
Автор:

Служба безпеки України вимагає арешту для затриманого співорганізатора міжрегіональної банди, якого вважає причетним до викрадення дніпропетровського чиновника Олександра Величка.
Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко на засіданні антикорупційного комітету в середу, пише “Українська правда“.
“Один громадянин України, який був членом бандформування, затриманий, доставлений до суду, і ми будемо просити про його арешт. Його прізвище ми назвемо після оголошення йому підозри”, – сказав він.
“Це один зі співорганізаторів міжрегіонального злочинного угруповання, яке діяло у Донецькій та Дніпропетровській областях. Він підозрюється у співучасті викрадення пана Величка, а також має відношення до подій, що призвели до вбивства офіцера СБУ”, – уточнив Наливайченко.
Читайте також: Экс-чиновник Величко дал новые показания о коррупции в мэрии Днепропетровска (ВИДЕО)
Як повідомлялося, 25 лютого невідомі люди в камуфляжному одязі насильно посадили директора департаменту корпоративних прав та правового забезпечення Дніпропетровської міськради Олександра Величка в автомобіль і відвезли в невідомому напрямку.
В.о. мера Дніпропетровська Максим Романенко заявив, що з Величком зник зв’язок після того, як той прибув в обладміністрацію за викликом тодішнього заступника голови ОДА Геннадія Корбана.
Читайте також: В Киеве милиция избила криворожских активистов, – Колесник (ФОТО)
Згодом в інтернеті з’явилося відеозвернення Величка, на якому він звинувачував Корбана у своєму викраденні, але було й інше відео, на якому Величко каже, що влаштував своє викрадення сам.
Бабушкінський райсуд Дніпропетровська 28 лютого дозволив правоохоронним органам отримати у мобільного оператора роздруківку телефонних розмов 4-х членів “ДУКу” – добровольців “Правого сектора”, яких міліція підозрює у причетності до викрадення.
20 березня тоді ще чиновників Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана і Святослава Олійника допитали з приводу викрадення Величка.
За словами голови СБУ, Корбан і Олійник погрожували застосуванням сили та бойових підрозділів проти правоохоронців, які займаються припиненням контрабандних перевезень через лінію розмежування у зоні АТО.
Наливайченко наприкінці березня повідомляв, що Величко перебуває в Росії.