Посадовці ОДА навмисно переплатили за ремонт 1,5 млн грн?

22.01.2016 10:31   -
Автор:

Співробітниками Управління захисту економіки в Дніпропетровській області Департаменту захисту економіки Національної поліції задокументовано злочинну діяльність посадових осіб одного з товариств з обмеженою відповідальністю.
Про це пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу відомства.
Встановлено, що на проведення робіт з капітального ремонту будівлі басейну однієї з середніх загальноосвітніх шкіл міста Дніпродзержинська з бюджету було виділено грошові кошти у сумі понад 7 млн. 500 тис. грн.
У зв’язку з чим, посадові особи управління Дніпропетровської ОДА, являючись замовником,уклали відповідний договір з підрядником – одним із товариств з обмеженою відповідальністю, на проведення вищевказаних робіт.
В ході проведення перевірки задокументовано, що у грудні 2015 року посадові особи управління Дніпропетровської ОДА, за попередньою домовленістю з посадовими особами товариства з обмеженою відповідальністю, підписали акти виконаних робіт, до яких внесли завідомо неправдиві відомості.
Читайте також: В Днепропетровске строитель «Меноры» выиграл тендер на 68 млн грн
Працівниками УЗЕ встановлено, що до вказаних актів було внесено відомості щодо завищення обсягів виконаних робіт на суму понад 1 млн. 500 тис. грн., так як фактично виконані роботи на момент підписання актів були лише на 50% від загального обсягу.
Таким чином, діями вищевказаних посадових осіб було спричинено збитки державі у сумі понад 1 млн. 500 тис. грн.
За матеріалами Управління захисту економіки в Дніпропетровській області відкрито кримінальні провадження за фактом привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.
Наразі слідчі дії тривають, вирішується питання повідомлення про підозру особам, які причетні до вчинення вказаного кримінального правопорушення, встановлюється обсяг та якість виконаних робіт.
Читайте також: Як на Дніпропетровщині призовнику “допомогли” ухилитися від строкової служби