Обвинувачений у побитті майданівців став депутатом облради

09.11.2015 09:39   -
Автор:

Екс-посадовець Дніпропетровської облдержадміністрації Ростислав Ботвінов, якого звинувачують у побитті майданівців, пройшов до Дніпропетровської обласної ради.
Такі дані оприлюднила Центральна виборча комісія. За кандидата від “Опозиційного блоку” проголосувало понад 40,6% виборців.
Як пише “Радіо Свобода”, раніше Ботвінова обвинувачували у причетності до організації побиття учасників Майдану, зокрема, в організації дій “тітушок” проти учасників мирної акції протесту 26 січня 2014 року біля Дніпропетровської ОДА.
За даними слідства, тодішній заступник голови облдержадміністрації Ростислав Ботвінов разом із заступником голови Дніпропетровської обласної ради Віктором Науменком забезпечили доступ до будівель облради та облдержадміністрації сотень молодиків, організували їхнє розміщення, харчування, забезпечили предметами для нанесення тілесних ушкоджень тощо.
Обидва відкидають обвинувачення, пояснюючи, що ці будівлі охороняються службою державної охорони, і вони не могли надати доступ до приміщень “тітушкам”.
Обвинувальний акт проти екс-чиновників прокуратура передала в суд у березні 2015 року. У липні 2015 року, коли справу почали слухати в Кіровському районному суді міста. Судовий процес досі триває.
Читайте також: Политические распри на работе ОГА не отражается, – советник губернатора