Нардепи вимагають погасити борги «Південмаша»

13.02.2015 15:03   -
Автор:

Майже 200 народних депутатів поставили підпис під зверненням свого колеги народного депутата Максима Курячого до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка про ліквідацію боргів по зарплаті на державному підприємстві ВО «Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова». Це звернення Максим Курячий оголосив в парламенті у п’ятницю, 13 лютого, на годині запитань до Уряду.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу нардепа.
«Це питання, яке об’єднало патріотичні сили парламенту, це питання, яке потребує негайного вирішення, адже на підприємстві сьогодні зупинено виробництво, люди не отримують зарплату майже 7 місяців, російська агентура розхитує ситуацію. Прохання негайно вирішити цю ситуацію із залученням і Мінфіну, і міністерства оборони», – сказав Максим Курячий у Верховній Раді.
У зверненні, зокрема, говориться, що катастрофічний стан з виплати заробітної плати створює ризики щодо провалу оборонного замовлення та паралізує роботу підприємства. Фактично, провідний центр українського ВПК під час війни виключено з роботи.
«Звертаємось до Вас знайти можливість, в тому числі за рахунок коштів резервного фонду, врегулювати питання погашення заборгованості по виплаті заробітної плати працівникам державного галузеутворюючого підприємства», – говориться у зверненні депутатів до Прем’єр-міністра.
Загальний борг з виплатою працівникам заробітної плати сягає 90 млн. грн., близька 50 млн. грн. складають борги підприємства до бюджету. Розпорядженням генерального директора Південмаш зупинив роботу орієнтовно до березня.