Нардеп Купрій обіцяє Ахметову націоналізацію

12.12.2014 12:02   -
Автор:

Нардеп-мажоритарник Віталій Купрій (Блок Петра Порошенка) заявляє, що Дніпропетровська ОДА з’ясувала, що енергопостачаючі компанії Ріната Ахметова свідомо знизили запаси вугілля та, зловживаючи своїм монопольним становищем, змушують страждати сотні тисяч селян.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Багато мешканців мого округу звертаються до мене зі скаргами на незаконне відключення електроенергії енергопостачальною організацією “Дніпрообленерго”, яка належить Рінату Ахметову.
Відповідно до вимог ст.24 Закону України “Про електроенергетику” електропередавальні організації зобов’язані забезпечувати, зокрема, надійне та якісне постачання (транспортування) енергії згідно з умовами ліцензій та договорів.
В порушення цієї правової норми мешканці переважно сільських районів Дніпропетровщини в світлу частину кожного дня не мають електроенергії. Які незручності мають від цього громадяни, не варто і казати.
Дніпропетровська ОДА з’ясувала, що компанії Ахметова свідомо знизили запаси вугілля (див. Документ) для енергогенеруючих потужностей, чим фактично, зловживаючи своїм монопольним становищем, змушують страждати сотні тисяч селян.

Вважаю, що ситуація вимагає негайного реагування з боку Антимонопольного комітету і Нацкомісії з регулювання енергетики. Дограються наші олігархи, коли ми піднімемо питання націоналізації незаконно і за копійки приватизованих об’єктів енергетики. І це не за горами», – написав Купрій на своїй сторінці у соцмережі.
Читайте також: Днепропетровщина соблюдает граничные нормы потребления электричества, – Укрэнерго