На Дніпропетровщині поліція затримала на хабарі двох посадовців міськрад (ФОТО)

02.01.2019 14:30   -
Автор:

Затримання проводили працівники управління захисту економіки, слідства поліції та прокуратури у містах Дніпро та Нікополі. Неправомірну вигоду правопорушники вимагала за видачу дозвільних документів.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу Управління захисту економіки в Дніпропетровській області.
Наприкінці минулого року до оперативників Управління захисту економіки в Дніпропетровській області Нацполіції звернулися громадяни. Вони повідомили, що працівники органів виконавчої влади вимагають у них неправомірну вигоду. В обох випадках кошти вимагали за видачу дозвільних документів на розміщення об’єктів торгівлі.
За фактами, викладених у зверненнях громадян, органи досудового розслідування відкрили кримінальні провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
У грудні 2018 року громадяни звернулись до міських рад з приводу отримання на наступний рік дозвільних документів щодо розміщення об’єктів торгівлі на території міст. В органах виконавчої влади їм повідомили, що ця послуга не безкоштовна, а у разі відмови від надання коштів гарантують створення штучних перешкод у їх отриманні.
Так, оперативники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області та працівники Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 задокументували факт вимагання та одержання службовою особою комунального підприємства Дніпровської міської ради неправомірної вигоди. За видачу дозвільних документів на розміщення чотирьох торгівельних точок вимагав 1 200 доларів США.
Неправомірну вигоду одержував у два етапи. Перший «транш» головний інспектор отримав наприкінці грудня 2018 року. Сьогодні, 2 січня, у місті Дніпро під час отримання другої частини хабара правопорушник був затриманий правоохоронцями.
За вирішення аналогічного питання був викритий і керівник відділу Нікопольської місцевої ради.
Як встановили працівники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області, слідчого відділу Нікопольського відділу поліції та Нікопольської місцевої прокуратури, посадовець вимагав від громадянина 12 тисяч гривень неправомірної вигоди, а саме за безперешкодну видачу дозвільних документів щодо встановлення торгівельних павільйонів на центральній міській площі м. Нікополь.
2 січня правоохоронці затримали керівника відділу неподалік Нікопольської міської ради. Посадовець отримав частину неправомірної вигоди у сумі 5 тисяч гривень.
На даний час проводяться слідчі дії. Вирішується питання щодо затримання правопорушників у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу.