На Дніпропетровщині, першими в країні, розпочнуть роботу офіцери громад

29.11.2018 18:15   -
Автор:

Дніпропетровська область стала першою в Україні, де ввели новий проект Нацполіціі. Кожна ОТГ матиме свого поліцейського, закріпленого за громадою. Він буде перебувати на постійному зв’язку з жителями і буде займатися тільки їх потребами.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на пряму трансляцію брифінгу ГУНП Дніпропетровщини у Facebook.
Пілотний проект Національної поліції «Поліцейський офіцер громади» стартував сьогодні. Серед усіх областей України для його впровадження вибрали Дніпропетровщину.
Дніпропетровська область є лідером по впровадженню децентралізації і має вже 60 сформованих громад, які готові співпрацювати в рамках реалізації проекту. Його презентація сьогодні відбулася в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. У заході взяли участь представники Посольства США, керівництво Нацполіціі, керівники області та голови ОТГ, сільських і селищних рад.
Проект «Поліцейський офіцер громади» передбачає набір нових кадрів до лав Національної поліції Дніпропетровщини. Щодо кількості посад консультувалися з ОТГ і пообіцяли створити стільки місць, скільки потрібно громадам області. З боку ж громад очікується вся посильна підтримка: надання житла, приміщення для роботи та оргтехніки для поліцейського.
Національна поліція також надасть новим співробітникам форму, зброю і транспорт. На презентації вже представили нові автомобілі – Skoda Rapid, Renault Duster, Mitsubishi Outlander. Орієнтовно перші офіцери громад почнуть свою роботу вже через 6 місяців (2 місяці відводиться на конкурсний набір і 4 – на навчання).