На Дніпропетровщині майже 44 тисячі безробітних знайшли роботу

11.09.2018 14:30   -
Автор:

Зараз на одне вакантне місце претендують троє безробітних. При цьому, кожна третя особа працевлаштована оперативно до надання статусу безробітного. Про це повідомляє інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-центр Дніпропетровського обласного центру зайнятості.
У січні-серпні 2018 року послугами служби зайнятості Дніпропетровської області скористались 97,7 тис. громадян, з яких статус безробітного мали 69,9 тис. осіб. За допомогою служби зайнятості роботу отримали 43,9 тис. осіб, з них безробітних – 31,3 тис. осіб. Поповнили ряди підприємців та започаткували власну справу за рахунок отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю 62 особи.
З початку 2018 року прийнято 576 рішень про виплату компенсації роботодавцям в розмірі єдиного внеску за працевлаштування безробітних на нові робочі місця. За направленням Дніпропетровської обласної служби зайнятості 8,4 тисячі безробітних пройшли професійну підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації, а рівень працевлаштування після закінчення профнавчання склав 91,2%.
З метою збереження та відтворення мотивації до праці, забезпечення тимчасової зайнятості, поліпшення матеріального становища безробітних за 8 місяців 2018 року 12 тисяч осіб були залучені до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру.
З початку 2018 року видано 57 ваучерів особам віком старше 45 років, які виявили бажання проходити перенавчання або підвищувати кваліфікацію за обраними спеціальностями чи професіями.
Особлива увага приділялась і соціально незахищеним категоріям громадян, зокрема, молоді та особам з інвалідністю. Працевлаштовані 6,8 тисяч безробітних, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. Робочими місцями забезпечили 511 осіб з інвалідністю.
Загальна кількість вакансій у січні-серпні 2018 року складає 58,3 тис. од., з яких укомплектовано 40,7 тис. од. Про наявність вакансій проінформували центри зайнятості області 10,9 тис. роботодавців. Були укомплектовані службою зайнятості вакансії на 8,8 тис. підприємствах.
До відома: Станом на 1 вересня 2018 року: кількість актуальних вакансій в базі даних обласної служби зайнятості – 7,4 тис. од., крім того 2,3 тис. вакансій є актуальними за даними з інших джерел;
кількість безробітних – 23,5 тис. осіб;
допомогу по безробіттю отримують 18,8 тис. осіб;
на одне вільне робоче місце претендує 3 безробітних.