На Дніпропетровщині заміна шкільних вікон коштувала державі майже мільйон гривень

05.01.2016 17:23   -
Автор:

Всупереч Закону України “Про здійснення державних закупівель” посадовці райдержадміністрації без проведення тендеру уклали договори на заміну вікон у 33-х школах Новомосковського району. Окрім цього, вартість вікон удвічі перевищила ринкову.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-центр Управління захисту економіки в Дніпропетровській області.
Відповідно до Закону України “Про здійснення державних закупівель”, якщо вартість послуг перевищує 1,5 мільйона гривень проводяться відкриті торги.
В ході проведення перевірки було встановлено, що наприкінці листопада 2015 року, без проведення тендеру, посадові особи райдержадміністрації уклали договори на заміну вікон з трьома підприємствами на загальну суму понад 3 мільйони гривень.
Читайте також: Сколько дорожных знаков заменят в Днепропетровске в 2016 году
В залежності від кількості шкіл товариства отримали на свої рахунки частину грошей, зазначених у договорах.
Загальна сума виділених з бюджету коштів складає майже 1,3 мільйони гривень.
Встановлено, що ціна одного металопластикового вікна складає 12,5 тисяч гривень, що вдвічі більше за їх ринкову вартість.
Таким чином, своїми діями службові особи районної державної адміністрації завдали місцевому бюджету збитків на суму 900 тисяч гривень.
За матеріалами Управління захисту економіки в Дніпропетровській області відкриті кримінальні провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем.
Наразі проводяться слідчо-оперативні заходи.
Правоохоронці встановлюють коло осіб, які також можуть бути причетні до скоєння цього правопорушення.
Читайте також: Почему в днепропетровских школах обучение одного ученика стоит по-разному