На Дніпропетровщині навчалися користуватись аптечками натівського зразка (ВІДЕО)

20.05.2015 23:16   -
Автор:

Бійці 74-го окремого розвідувального батальйону на одному з полігонів Дніпропетровської області навчалися тактичній медицині та користуванню аптечками натівського зразка.
Про це йдеться у сюжеті “Громадського ТБ Дніпро”.
Частина препаратів та найнеобхідніших речей, які комплектують цю портативну аптечку — іноземного виробництва, решта — українського. Тепер кожен, хто отримує її, обов’язково проходить денний чи триденний, в залежності від військового профілю, курс. Собівартість такої аптечки близько 70 доларів. Бійців тренували згідно протоколу «Tactical Combat Casualty Care» – стандарт НАТО.
Як зазначив голова правління «Фонду оборони країни» Павло Хазан, 80% втрат Збройних Сил України в 2014 році сталися через відсутність аптечок і невміння солдатів та офіцерів надавати першу медичну допомогу. В той же час сертифікований інструктор «Tactical Combat Casualty Care» Денис Сурков сказав, що в американських рейнджерів такі втрати не перевищують 3%. Також він наголосив, що в український армії не вистачає інструкторів, які можуть навчити бійців основам тактичної медицини, тому було залучено грузинських фахівців.