Люстратори Дніпропетровщини вимагають зняти Демчика з посади в ОДА

19.11.2014 22:29   -
Автор:

Люстраційний комітет Дніпропетровської області оприлюднив лист на ім’я губернатора Ігоря Коломойського, яким вимагає від керівництва області відсторонити від посади начальника управління освіти і науки ОДА Олександра Демчика.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Відкритий лист
Щодо люстрації Департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації.
Шановний Ігорю Валерійовичу,
Враховуючи інформацію яку ми подавали Вашому заступнику у нашому попередньому зверненні, та з урахуванням нової інформації та документів які надішли нам від громадян, стосовно діяльності на посаді директора департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Демчика О.І.та його заступників та підлеглих, вважаємо за необхідне повідомити Вас про наступне:
З 12 березня 2014 року повністю змінилась структура департаменту освіти і науки, а саме у директора Демчика з’явився перший заступник – Олексій Полторацький, який курує відділ технагляду за проведенням капремонту на об’єктах освіти області та з питань організації держзакупівель. Треба зазначити, що даний відділ фінансується за рахунок обласного бюджету та немає у своєму складі жодного держслужбовця, що дає змогу впливати на розподіл державних коштів. За нашою інформацією Полторацький вчинює тиск на керівників комунальних закладів з метою зміни правил закупівлі (постачальників, підрядників) на вигідних йому умовах. Це нескладно перевірити, з приходом Полторацького на посаду, змінився склад практично усіх виконавців з якими співпрацювали комунальні заклади.
До нас надійшли документи, які були складені за результатами комплексної перевірки департаменту, які свідчать про низку посадових порушень вчинених співробітниками департаменту. А також повідомляємо Вас про те, що цей документ був вилучений з обігу та замінений на документ з протилежними висновками, що вказує на свідому підробку документа. (Копії надаємо).
Відповідно до листа-запрошення директора Шауляйського центру професійної підготовки від 25 серпня 2014 року, з метою участі у круглому столі «Литва та Україна, соціальне партнерство і сприяння у підготовці кваліфікованих кадрів» за рахунок приймаючої сторони, департаментом освіти і науки було відряджене до Літви делегація з «найкомпетентніших» співробітників департаменту, які складаються з декількох родин, які вбачається зі списку вочевидь вирішили відпочити за державний кошт. (Копії документів надаємо)
Кожного року , з коштів обласного бюджету,декілька категорій закладів, а саме інтернати , в яких утримуються діти-сироти, талановиті та обдаровані діти та ін. направляють дітей на лікування. Для цього заклади ,які приймають дітей на лікування проходять процедуру тендеру. Цього року , щоб унеможливити процедуру проведення тендеру, функція розпорядження коштами була покладена безпосередньо на керівників навчальних закладів, які повністю залежні від департаменту. Так наприклад, сироти одного з профтехучилищ були відправлені на відпочинок до табору «Неотида» Херсонської області,який за своїми санітарно-технічними показниками знаходиться в жахливому стані та не відповідає жодним нормам відпочинку дітей.
Вочевидь директор департаменту та керівник табору мали особисту зацікавленість в прийнятті цього рішення.
Зважаючи на вищевикладене, та враховуючи документи які надаються Вам на розгляд, вимагаємо негайного відсторонення Демчика О.І. від займаної посади, та розпочати перевірку діяльності департаменту, та безпосередньо Демчика О.І. та у випадку підтвердження фактів порушень законодавства України, викладених у нашому зверненні притягнути винних до відповідальності.
Прошу надати нам письмову відповідь у визначений законом термін.