Колишнього радника Коломойського звинуватили у злочині

07.05.2015 12:30   -
Автор:

Голова Криворізької громадської організації Рух «Сприяння» Олександр Ігнатенко у своєму блозі опублікував звернення, у якому звинуватив колишнього радника Дніпропетровського губернатора Миколу Колєснікова у злочині.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
За його словами, мешканці Кривого Рогу занепокоєні ситуацією, що склалася в місті із незаконним викопуванням труб.
“Дії кримінальних авторитетів, що організовували незаконне викопування труб вже призвели до руйнування мосту через ріку Саксагань. В ями, що утворилися після демонтажу труб падають та калічаться діти, порушена дренажна система відведення води”, – заявив громадський діяч.
Він звернувся до Генерального прокурора України та Міністра МВС з проханням втрутитися особисто, бо ці протиправні дії відбуваються під прикриттям керівництва міської міліції.
“Звертаємо вашу увагу, що робота правоохоронних органів щодо припинення злочинних схем, які пов’язані із викопуванням труб, носить формальний характер.
Так 30 квітня 2015 року було затримано керівника приватного підприємства за незаконний демонтаж та подальше викрадення чавунного трубопроводу діаметром 600 мм., довжиною більше 1 кілометра на мікрорайоні Східний-1 в Довгинцевському районі, що належить КП «Кривбассводоканал». Порушено кримінальне впровадження за ч.5 ст.185 КК України, тобто за крадіжку у великих розмірах.
Своїми діями правопорушник наніс комунальному підприємству матеріальних збитків на суму понад 3,2 млн. грн.. Однак злодій знаходиться лише під домашнім арештом.
Звертаю вашу увагу, затриманий – це лише дрібний виконавець. Насправді на чолі цієї злочинної схеми стоїть колишній радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського – Микола Колесник, що відомий як кримінальний авторитет «Тайсон», а також ще один кримінальний авторитет Анатолій Буряк, а також голова криворізької міліції Андрій Гречух. Саме вони отримують по третині доходу від цієї схеми, а безпосередньо виконавцем дістається близько 10%.
Якщо не зупинити злочинців та не покарати реальних організаторів злочину, в місті може початися техногенна катастрофа. Сподіваюся, що винні у організації злочинних схем будуть покарані, а мешканці міста отримають спокій та безпеку”, – пише Олександр Ігнатенко.