Коломойского нагородять медаллю до 25-ї річниці незалежності України

18.08.2016 15:57   -
Автор:

В обласній раді відбулось засідання робочої групи з формування списку особистостей, яких нагородять медаллю до 25-ї річниці незалежності України.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу облради.
До групи надійшло майже 2 тис. пропозицій з усіх районів та міст регіону, з яких мають вибрати 500. Слід зазначити, що список претендентів піддався критиці з боку Гліба Пригунова. На його думку, серед цих кандидатур, на жаль, не було багатьох людей, які дійсно зробили вагомий внесок у розвиток області та захист держави.
Гліб Пригунов, вніс пропозицію додати до списку Івана Шулика, засновника Народного Руху України на Дніпропетровщині, який 25 років тому першим підняв прапор незалежної України над виконкомом Дніпра, Ігора Кирильчатенко – ветерана АТО, режисера-сценариста і актора театру ім. Шевченко, Юрія Скребця – заступника головного лікаря лікарні ім. Мечникова, заслуженого лікаря України, який неодноразово перебував у зоні АТО, рятуючи поранених бійців., Мирона Маркевича – видатного футбольного тренера, за керівництва якого ФК «Дніпро» досяг найбільшого успіху у своїй історії та вийшов до фіналу Ліги Європи, Ігоря Коломойського – за вклад у захист Дніпропетровщини від російської агресії та багатьох інших.
Серед номінантів на нагороду меценати, волонтери, вчені, новатори,правозахисники, багатодітні батьки, спортсмени, винахідники, робочі у всіх галузях економіки, ровесники незалежності та ін. Їх нагородять у 20 номінаціях.
Сьогодні також презентували саму медаль. З одного боку на ній зображений символ Дніпропетровщини – Петриківський розпис, з іншого – герб нашого регіону. Медаль буде вручатись разом з посвідченням за підписом голови облради Гліба Пригунова та губернатора Валентина Резніченко.
«Медаль за особисті заслуги – це персональна нагорода, якою пишається кожна родина. Її передають з покоління у покоління, а про заслуги розповідають дітям та онукам. Героїзм та самовіддана праця на благо держави – це завжди приклад для майбутніх поколінь. Тому завдання влади – не оминути увагою тих, хто дійсно вартий нагороди », – підкреслив Гліб Пригунов.