Дмитро Ярош створює новий патріотичний рух (ЗАЯВА)

28.12.2015 10:36   -
Автор:

Дмитро Ярош працює над створенням нового громадсько-політичного руху.
Про це пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на “Правий сектор”.
Установчий з’їзд руху планується на лютий. Наразі команда провідника Яроша працює над його розбудовою, концепцією діяльності та програмовими засадами.
“Зараз настав час зосередитись на державотворчих речах. Наш рух виріс, зміцнів і переходить на новий етап свого розвитку. Тепер ми хочемо постати не як вузько-функціональний, а як загальнонаціональний патріотичний рух, з метою об’єднати усіх патріотів України. Без радикалізму на межі з маргінесом, але й без ліберальної демагогії”, – йдеться у повідомленні.
Дмитро Ярош додав, що новий національно-державний рух буде в змозі здобути самостійну, соборну українську державу.

Наводимо повний текс заяви:
Рух “Правий сектор”, на мою суб’єктивну думку, був найбільш яскравим явищем в українському соціумі останніх двох років. З Правим сектором так чи інакше пов’язані найбільш романтичні і найбільш героїчні сторінки новітньої української історії.
Правий сектор виник як революційна структура – під час революції і заради революції. Ця революція не була закінчена, і завершення її – створення Української самостійної соборної держави – з незалежних від нас причин, головною серед яких є війна з російським агресором, відклалося у часі.
Тому я вважаю, що станом на сьогодні ПС як революційна структура виконав свою місію, і виконав її по повній. Це і бої на Майдані, і створення Добровольчого Українського корпусу для відсічі зовнішньому агресору.
Зараз настав час зосередитись на державотворчих речах. Наш рух виріс, зміцнів і переходить на новий етап свого розвитку. Тепер ми хочемо постати не як вузько-функціональний, а як загальнонаціональний патріотичний рух, з метою об’єднати усіх патріотів України. Без радикалізму на межі з маргінесом, але й без ліберальної демагогії.
Нашою метою, як і раніше, залишається побудова УССД. Наше завдання – двоєдине: зберегти існуючу державу як плацдарм для здобуття національної державності, і провести у ній революційні зміни, які забезпечать українському народові свободу, справедливість і добробут.
Ми, як і раніше, не відмовляємося від революційного шляху, але категорично заперечуємо псевдореволюційну діяльність, яка загрожує існуванню держави Україна і плямує репутацію патріотів. Ми опозиційні до діючої влади, але не вважаємо доцільними криваві (і приречені на поразку) бунти проти неї.
З вищевказаних причин я разом зі моєю командою виходжу з Національно-визвольного руху “Правий сектор”. Ми ініціюємо створення нового громадсько-політичного руху, установчий з’їзд якого планується на лютий. Працюємо зараз над його розбудовою, концепцією діяльності, програмовими засадами.
Що стосується Добровольчого Українського корпусу, який захищав Піски, аеропорт, Широкине, Савур-могилу, створив медичний батальйон Госпітальєри, бійці якого врятували тисячі життів – він має рости і розвиватися далі, перейти на якісно новий рівень. Тому 5-й і 8-й батальйони ДУК і медичний батальйон “Госпітальєри” реорганізовуються у Добровольчу Українську армію. Вона буде однією зі структур створюваного нами нового руху.
Ми продовжуємо воювати на фронті проти зовнішнього агресора і працювати на розбудову нашої Держави в тилу.
Ми вдячні усім побратимам, які разом з нами пройшли цей важкий, але славний шлях.
Двері нашого руху відкриті для всіх патріотів України, які поділяють наші цінності, в першу чергу для членства і прихильників “Правого сектора”.
Слава Україні!
Дмитро Ярош