Завтра генпрокурор та глава МВС звітуватимуть на засіданні антикорупційного комітету

09.12.2014 16:38   -
Автор:

Парламентський комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією планує у середу, 10грудня, заслухати доповіді Генерального прокурора України Віталія Яреми, Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та Міністра юстиції Павла Петренка щодо злочинів попередньої влади.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на Люстраційний комітет.
Про таке рішення комітету повідомив його голова, народний депутат України фракції Об’єднання «Самопоміч», голова Громадського люстраційного комітету Єгор Соболєв.
Соболєв підкреслив, що Ярему хочуть заслухати у справі розслідування корупційних дій попередньої влади, Авакова – щодо розслідування вбивств та подій на Майдані, а Петренка – щодо готовності з 1 січня відкрити реєстр власності України.
«Ми хочемо задати їм два питанні:скільки років знадобиться, щоб розкрити вбивства на Майдані, та друге питання – чому люди, проти яких застосовуються міжнародні санкції, досі мають бізнес в Україні», – підкреслив політик.
Народний депутат підкреслив, що потрібні публічні пояснення, чому зграя Януковича спокійно заробляє гроші в нашій країні. Не кажучи вже про розслідування розстрілу Майдану. «Якщо після цього не буде швидких результатів – нам потрібні нові керівники правоохоронних органів»,– зауважив Соболєв.
Заслухати Міністрів пропонується на спільному засіданні двох комітетів – із питань протидії корупції та з питань правоохоронної діяльності.