Дніпрян запрошують на мітинг та суд проти департаменту гумполітики

13.09.2018 21:15   -
Автор:

17 вересня відбудеться відбудеться мітинг та судове засідання за позовом Профспілки освіти до департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради у Дніпропетровському окружному адміністративному суді.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на заяву організаторів акції.
“Ми просимо суд: скасувати наказ департаменту гуманітарної політики № 29 від 05.02.2018 року. Відповідний наказ є не законим, є таким що не задовольняє інтереси батьків, працівників освіти, тому як значно погіршує освітній процес в нашому місті”, – йдеться у повідомленні.
На сьогодні завдяки цьому наказу ліквідували посади:
– фізкультурників, медичних працівників, бібліотекарів, музичних керівників, музруків, керівників гуртків.
– посади допоміжного персоналу: слюсарі, електрики, гардеробників, двірники, охоронці.
Працівників закладів освіти примушують погодитись з додатковим навантаженням та зменшенням заробітної плати. Міська рада м. Дніпра проігнорувала: – колективні вимоги направлені після мітингу 23.05.2018 року; вимоги електронної петиції (більше тисячі підписів); вимоги на всі депутатські фракції; вимоги на виконавчий комітет міської ради; чисельні колективні звернення педагогів; чисельні колективні звернення батьків, говорять організатори.
“Такі дії нашого департаменту гумполітики роблять все, щоб перекласти певні освітні процеси на плечі батьків, самоусунувшись від основного їх завдання – організація гідного, доступного, безкоштовного освітнього процесу. Всі спроби вирішити (скасувати ганебний наказ) мирним шляхом – проігноровані, що черговий раз доводить необхідність об’єднатись і вимагати”, – зазначає один з організаторів Михайло Яценко.
Фото: МОСТ ДНЕПР