Дніпропетровський історик розповів про виховання патріотизму під час війни

09.06.2015 13:17   -
Автор:

Дніпропетровський письменник, історик та ініціатор створення громадського Музею Хреста на Дніпропетровщині Віктор Векленко розповів про проблеми розвитку культури та виховання патріотизму під час війни.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«В нашому медіа-просторі є 2 хвилі: «ми перемогли, все чудово» і «нас зливають, ми пропадемо». Зараз в нас реально йде війна. Що відбувається в ідеологічному просторі? Наприклад, російські фільми розповідають, що в них усе добре. А що в нас? Вийшло декілька серій про Дніпро і фільм про формування Нацгвардії. Усе.
Коли до нас в облгосадміністрацію прийшла нова команда, спочатку їм було складно, на першому місці було — вистояти. Але вже восени громадськість почала ставити питання: що відбувається в сфері освіти, культури. А нічого не відбувається. Історики звернулися до влади з питанням щодо ідеології та патріотичного виховання, була створена робоча група при ОДА, ми розробили програму. А далі ми побачили, що нічого не змінюється. Навіть увіковічення пам’яті загиблих не було нікому з чиновників потрібне.
Читайте також: Филатов: “Зрители из русского мира пусть не надеются, что мы все в Украине переругаемся”
Ми домовилися з директором департаменту освіти та науки Дніпропетровської ОДА та відправилася на хутір Галушківка, щоб показати, які місця є на Дніпропетровщині. Йому дуже сподобалася, і він сказав писати листа про реальну необхідність популяризації таких речей. Нас підтримали ряд громадських організацій. Потім ми розробили програму патріотичного виховання та розвитку культурного потенціалу регіону. Але це виявилося нікому не потрібним. Чиновники брали наш лист, прикріпляли до нього лист сумнівної громадської організації та розсилали з грифом «До відома». І ми припинили битися за цю програму. Я ж продовжив особисто працювати зі своєю програмою щодо Музею Хреста. У травні я зустрівся з Демчиком, який зв’язався з керівником управління освіти міськради Сафроновою. Наразі Музей Хреста рекомендовано управлінням освіти для відвідування учнями закладів міста. Це моя особиста перемога», – повідомив Віктор Векленко.
Нагадаємо, Музей Хреста знаходиться в с. Гречане, «Галушківський козацький хутір», Петриківського району.
Читайте також: Днепропетровск отстает в рейтинге украинских городов
За матріалами: Днепр Пост