Дніпропетровський “Південмаш” працюватиме раз на тиждень

01.10.2015 12:30   -
Автор:

Державне підприємство “Дніпропетровський машинобудівний завод” з 1 жовтня переходить на одноденний робочий тиждень. У такому режимі підприємство працюватиме щонайменше до 31 грудня 2015 року.
Про це кореспонденту УНН-Центр повідомив лідер альтернативної профспілки підприємства Євген Деркач.
Також на заводі існує велика заборгованість по виплаті зарплати колективу. Вона вже сягнула 80 мільйонів гривень. Востаннє люди отримали зарплату за травень, 23% від усієї суми.
1-го жовтня ініціативна група робітників підприємства планує зустрітись з керівництвом області. Люди вимагають втрутитись у ситуацію із заборгованості по зарплаті.
Керівництво підприємства обіцяє розрахуватись з людьми лише після отримання контрактів. З такою позицією керівництва працівники не згодні. У разі не виплати боргу найближчим часом вони обіцяють вийти на акцію протесту.
Довідка: Державне підприємство “Дніпропетровський машинобудівний завод” імені А.М. Макарова підпорядковується Державному космічному агентству України. Спеціалізується на виробництві, випробуванні та експлуатації ракет-носіїв космічних апаратів “Циклон”, “Космос”, “Зеніт”.
Виготовляє продукцію для оборонної промисловості, авіаційний транспорт, теплові електростанції, машини сільськогосподарського призначення. Проблеми по виплаті заробітної плати на “Південмаші” розпочались в листопаді 2014 року. З березня місяця підприємство працює в режимі триденного робочого тижня.
Читайте також: Александр Вилкул пиарится на Парке ракет (ФОТО)