Дніпропетровські активісти запропонували вихід із неконтрольованої ситуації з МАФами

22.01.2016 12:30   -
Автор:

Інститут реформ та інновацій запропонував Дніпропетровській міській раді концепцію виходу з важкої й заплутаної ситуації, що склалася з хаотично розміщеними по всьому місту тимчасовими спорудами (МАФами).
Про це пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу Інституту.
Під час опрацювання цього питання було вивчено позитивний досвід багатьох міст не тільки України, але й з інших великих міст світу. За основу все ж таки були взяті приклади Києва й Нью-Йорка, які були адаптовані під реалії Дніпропетровська.
“Цю концепцію вдалось розробити завдяки плідній роботі Експертної ради Інституту. До роботи над нею були залучені теоретики права й діючі адвокати. Тож, сподіваємось, що наші напрацювання допоможуть місту вирішити проблему, яка турбує мешканців міста й підприємців вже багато років”, – підкреслив директор Інституту реформ та інновацій Станіслав Абрамов.
Зазначимо, що концепція містить 5 етапів, згідно з якими закріплюється власник за існуючою тимчасовою спорудою, міськрада позначається власником об’єктів, які не зареєстровані, визначається допустима локація МАФів і плата за їхнє розміщення, регулюється отримання з них прибутку, визначається порядок встановлення нових об’єктів і контроль місця розташування, установки і наявності QR-коду, притягнення до відповідальності.
Читайте також: Дніпропетровців запрошують до антикорупційного громадського руху