Місто Дніпро опинилось в аутсайдерах за індексом демократичності, – дослідження

25.10.2018 13:30   -
Автор:

У Дніпрі виявився низьким індекс демократичності. Місто опинилося всього лише на 27 місці з показником в 32%.Такі дані дослідження “Індекс демократічності міст” Українського незалежного центру політічніх досліджень, повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ“.
Найбільший рівень доступу місцевих жителів до управління своїми містами мають Чернівці, Київ, Хмельницький, Львів та Краматорськ.
Про це під час прес-конференції поінформував директор проекту USAID «Громадяни в дії» Максим Лациба, повідомляє кореспондент Укрінформу.
“Топ-5 міст за “Індексом демократичності міст” виглядає так: Чернівці – 90%, Київ – 76%, Хмельницький – 75%, Львив – 70%, Краматорськ – 66%. Це лідери місцевої демократії”, – зазначив він.
Лациба додав, що найгірший індекс в частині процедур демократії має місто Житомир – 29%. “Це єдиний обласний центр України, який не має статуту територіальної громади, це місто, в якому громадяни позбавлені права ініціювати і проводити громадські слухання, подавати місцеві ініціативи на розгляд міської влади”, – сказав Лациба.
Також низький рівень якості демократії має Харків – 38%.
За словами Лациби, найбільш популярним інструментом місцевої демократії є бюджет участі. “За ці два роки 21 місто ухвалило таке положення. Загалом на сьогодні всі обласні центри мають бюджет громадської участі. Також електронні петиції – 15 міст ухвалили відповідні положення. Можемо сказати, що інструменти електронної місцевої демократії є найбільш популярними”, – додав посадовець.