Дмитро Ященко: «Кордон з Росією має бути під контролем»

29.09.2014 15:47   -
Автор:

Представник політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ» у Дніпропетровську Дмитро Ященко вважає, що ключова умова дотримання мирних переговорів з Росією – взяття повного контролю над кордоном.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ГЛАВНОЕ».
«Ні для кого не буде новиною той факт, що на Сході України продовжуються бойові дії, не дивлячись на ті угоди, які були підписані у Мінську. Російська сторона не припиняє атакувати наші блокпости, військові частини. На територію України через кордон з Російською Федерацією продовжують не санкціоновано вводити військову техніку, представлену як так звану «гуманітарну допомогу». Виходячи з цієї ситуації, нам важливо припинити розгортання подібних подій, уникнути загострення ситуації в зоні АТО. Зараз нам дуже важливо докласти всі можливі і неможливі зусилля, щоб взяти кордон під повний контроль», – зауважив Дмитро Ященко.
Представник політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ» у Дніпропетровську процитував слова лідера партії, прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, наголосивши на тому, що крім відведення військ і артилерії з території України, важливо відновити повний контроль над українським державним кордоном. Якщо кордон не контролюється, порушуються базові принципи протоколу, підписаного у Мінську. «Хіба введення важкої артилерії – це частина мирної домовленості”? – риторично запитує Дмитро Ященко. На його думку, контроль над кордоном є примусовим інструментом, на який має піти країна заради досягнення миру. Мирними перемовини з Росією можуть бути лише тоді, коли до України припиняється надходження регулярних військ Російської Федерації, це допоможе зупинити війну.