98 % шкіл Дніпра вже отримали ліцензію на медичну практику

11.08.2021 14:12   -
Автор:

11 серпня у Ситуаційному центрі, що у Дніпровській міській раді, пройшов телеміст для адміністрації шкіл та співробітників управлінь освіти Житомира, Миколаєва, Кропивницького. Йшлося про отримання навчальними закладами медичних ліцензій та відкриття медкабінетів.

«За наказом Міністерства освіти та науки в школах мають бути медичні працівники, але, щоб це реалізувати, школи мають отримати ліцензію з медичної практики. Процес отримання ліцензії може затягтись більше ніж на 3 місяці, тому радимо розпочати підготовку документів, необхідних для отримання нової ліцензії, до дати реєстрації новоутвореної юридичної особи (комунального неприбуткового підприємства)», – зазначила заступниця директора – начальниця управління освіти департаменту гуманітарної політики Оксана Салогуб.

Порядок отримання ліцензії визначено у статтях 10 – 13 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» та пунктах 5 – 6 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 № 285.

Що потрібно для отримання ліцензії:
1. Підготувати всі документи відповідно до ліцензійних вимог;
2. Коректно заповнити заяву про отримання ліцензії;
3. Заповнити матеріали на отримання ліцензії;
4. Заповнити опис документів, що подаються для одержання ліцензії.

Також, аби отримати ліцензію, потрібно відповідати певним вимогам, – організаційним, кадровим і технологічним.

«Школа № 78 – одна з перших отримала ліцензію на медичну практику, оскільки у нашій школі навчається до 1000 учнів. До штатного розкладу закладу була введена посада медичної сестри. Діти та батьки задоволені такими змінами. У 2019 році ми зібрали всі документи, відомості та опис відповідно до затверджених вимог для отримання ліцензії, перші дві спроби були невдалі, але після виправлення всіх помилок та за допомогою департаменту гуманітарної політики 25 квітня 2019 року ми отримали ліцензію», – поділився власним досвідом директор комунального закладу освіти «Середня загальноосвітня школа № 78» Дніпровської міської ради Ігор Молодцов.

«Міський голова поставив на контроль питання щодо отримання ліцензій школами міста, до того ж були виділені кошти з місцевого бюджету. Відповідно до законодавства, враховуючи кількість учнів, до штатного розкладу вводилася посада: – 1 ставка медичної сестри при кількості 101 і більше учнів; 1 ставка лікаря-педіатра – за наявності 1000 і більше учнів», – сказала заступниця головного бухгалтера з фінансових питань – начальниця відділу централізованої бухгалтерії при департаменті гуманітарної політики Дніпровської міської ради Інна Максимішина.