Тепер в української збірної новий тренер

18.08.2021 09:53   -

Виконком УАФ призначив Олександра Петракова виконувачем обов’язків головного тренера збірної України з футболу, – повідомив президент Української асоціації футболу Андрій Павелко.

«Олександр Петраков, чемпіон світу—2019 зі збірною u—20, готуватиме національну збірну до подальших виступів у кваліфікації до ЧС-2022 у статусі виконуючого обов’язки головного тренера», — написав Павелко.

За словами Павелка, Петраков — всесвітньо відомий спеціаліст, який має високий авторитет серед футбольної спільноти і необхідні знання та досвід, аби на цьому етапі очолити головну команду країни.

«Він цілком заслужено отримав одноголосну підтримку членів виконкому. Вітаю Олександра Васильовича та бажаю продуктивної роботи», — підсумував президент УАФ.

Олександр Петраков згоден працювати зі збірною, доки Сергій Ребров не залишить «Аль-Айн».

На зображенні може бути: 2 людини та люди стоять

1 серпня головний тренер збірної України Андрій Шевченко повідомив про закінчення терміну контракту із національною командою. На наступний день Українська асоціація футболу підтвердила, що Андрій Шевченко пішов з посади головного тренера збірної України. Шевченко та його тренерський штаб не захотіли продовжувати контракт до кінця 2022 року, а своє рішення пояснили бажанням після чемпіонату Європи перейти на клубну роботу.

Після відходу Шевченка головним кандидатом на цю посаду називався Сергій Ребров, втім йому заважав підписаний влітку контракт з «Аль-Айном» з річним окладом у 4,5 мільйона євро.

Вже на початку вересня збірна України має провести два матчі відбору до ЧС-2022 проти команд Казахстану та Франції.