8 березня феміністки Дніпра відзначили по-своєму – розливали на вулиці борщ

08.03.2021 17:56   -

Сьогодні, 8 березня, коли більшість жінок насолоджується привітаннями і увагою чоловіків, феміністки черговий раз намагались привернути увагу до проблем і потреб жінок. Традиційні святкування 8 березня вони вважають неправильними, наполягаючи, що акцентування на красі жінки та штучна увага з подарунками – лише закріплюють гендерну нерівність.

У Дніпрі феміністки біля будівлі обладміністрації влаштували акцію, під час якої розлили на землю борщ – така маніфестація мала на увазі продемонструвати зневагу до традиційних жіночих ролей, які суспільство й досі нав’язує жінкам: дім, діти, кухня.

«Наша акція називається« Перекинутий борщ», тому що борщ – це таке «сакральне» блюдо. Ми виллємо його на традиційні листівки про весну, ніжність і жіночність. Таким чином ми демонструємо свою позицію щодо цього дня, ми хочемо повернути йому його першочергове значення. Це не день весни і ніжності, це день боротьби за права жінок», – розповів Георгій Марков, координатор громадської організації« Інсайт », організатор акції, повідомляє видання Інформатор.

Нагадаємо, що 8 березня – Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнаро́дний мир, згідно із рішенням ООН від 1977 року.