7 протестувальників із Нових Санжар будуть заарештовані

22.02.2020 08:47   -
Автор:

В ході акцій протесту громадян у Нових Санжарах з метою перешкоджання прибуттю евакуйованих із Уханя людей було затримано 24 особи. Їх затримали після сутичок із поліції, в результаті яких кілька правоохоронців отримали травми. Міністр МВС Аваков у програмі “Свобода слова Савіка Шустера” розповів про подробиці, повідомляє Інтерфакс-Україна.
«Вчора 24 людини відразу затримали. Потім відпустили, тому що достатні підстави з’являться трохи пізніше, коли буде документальне підтвердження. Крім одного – того, хто розігнав “Ниву”, будучи п’яним в драбадан, і направив цю “Ниву” на нацгвардійців”.
Міністр додав, що окрім згаданої особи, кримінальне провадження порушено щодо ще 6 осіб, які вчинили протизаконні дії під час протесту – кидали каміння у правоохоронців, автобуси, погрожував підпалом автобусів.
«Це ті, хто кинув тротуарну плитку в голову поліцейському, і він у важкому стані зараз у лікарні з перебитим обличчям і зламаними кістками; ті, хто кидав каміння в автобус; ті, хто кричав «ми вас усіх спалимо», – зазначив Аваков.
Водночас, міністр підкреслив, що постраждалих серед мітингувальників не було, а правоохоронці навіть не використовували гумових палиць.
Картинки по запросу