6 загиблих і десятки поранених: у Росії розстріляли людей в університеті

21.09.2021 08:49   -

6 загиблих і 28 поранених – такий результат збройного нападу в державному університеті російської Пермі, що стався 20 вересня.

Стрільцем виявився 18- річний студент вишу, що заздалегідь придбав вогнепальну зброю – мисливську рушницю. Напередодні він оприлюднив допис у соцмережах, у якому зізнався у своїх намірах убити як можна більше людей.

Гнів переповнює мене, я хочу зруйнувати все на своєму шляху. Не знаю, скількох я зможу вбити, але я зроблю все, щоб забрати з собою якомога більше“, – йшлося у дописі.

Щоб вберегтися від терориста, студенти й викладачі робили барикади в аудиторіях. Деякі вистрибували з вікон, щоб уникнути смерті.

Правоохоронці, що прибули на місце події змогли поранити стрільця. Молодший лейтенант поліції Костянтин Калінін увійшов в головний корпус, а його колега старший лейтенант поліції Володимир Макаров став організовувати евакуацію громадян. У приміщенні Костянтин Калінін побачив озброєного чоловіка. Помітивши поліцейського, той зробив у його бік кілька пострілів. У відповідь вогнем державтоінспектор поранив зловмисника, підбіг до нього і знешкодив, після чого став надавати першу допомогу. Після цього терориста доправили до лікарні.

21 вересня у Пермському краї оголошено днем ​​жалоби за загиблими, сьогодні заняття в усіх освітніх установах регіону скасовані. За фактом події порушено кримінальну справу про вбивство двох і більше осіб.