«500 нових робочих місць» на Павлоградському хімзаводі – передвиборчий піар Святослава Олійника

11.06.2020 09:20   -

Знайти щось позитивне і сказати, що ти маєш до цього відношення – старий відомий спосіб самореклами, що часто використовують політики. Завдяки їм, ніби, і Сонце світить, і річки течуть.

Не став виключенням і керівник Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник, що використав візит міністра МВС Арсена Авакова 6 червня до Павлограду у своїх політичних цілях.

Почнемо з того, що сам візит Авакова був пов’язаний із гучною справою в Павлограді – очільник міського відділу поліції створив організовану злочинну групу, яку розкрило СБУ. Візит же міністра на Придніпровський хімічний завод був скоріше «веселою прогулянкою» із можливістю “поспілкуватися із зубрами“, що живуть на території парку заводу. Бо очевидно, що питання хімічного підприємства не зовсім у компетенції міністра внутрішніх справ.

Втім, разом із Аваковим на ПХЗ прибув і голова облради Святослав Олійник – щоб зробити хороші фото і мати привід для піару.

Більше того, після зустрічі на заводі, на сторінці Дніпропетровської обласної ради у Фейсбук з’явився допис, у якому говориться, що завдяки фінансуванню з боку уряду на ПХЗ буде створено «500 нових робочих місць» – для реалізації програми з утилізації ракетного палива для радянських балістичних ракет.

Справа в тому, що раніше повідомлялось про скорочення на початку цього року більше 600 працівників заводу, про що заявляв керівник підприємства Леонід Шиман. Таким чином, ідеться лише про тимчасове (поки не закінчаться виділені урядом гроші) поновлення на роботі звільнених раніше людей.

Тим більше виглядає дивною згадка в даному контексті про Святослава Олійника – яке відношення має він і обласна влада до урядових коштів, не зовсім зрозуміло.

Але заголовок хороший – «500 нових робочих місць»… І фото з Аваковим – теж.