46-й президент США Джо Байден готовий разом з Великобританією та Францією розв’язувати глобальні проблеми, зокрема й війну в Україні

11.11.2020 14:34   -

Новообраний президент США Джо Байден заявив, що готовий спільно з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном і президентом Франції Еммануелем Макроном працювати над вирішенням конфлікту на Донбасі, – інформує його штаб на сторінці у Твіттері.

Кандидат в президенти США Джо Байден, який оголосив про свою перемогу на виборах, під час телефонних переговорів з європейськими лідерами висловив готовність разом з ними шукати рішення військового конфлікту на сході України.

За даними штабу Байдена, під час розмови з президентом Франції Еммануелем Макроном новообраний президент США заявив про «інтерес до спільної роботи над глобальними викликами, зокрема вирішенням конфліктів в Україні та в Сирії, а також – над іранською ядерною програмою».

Спілкуючись з прем’єр-міністром Великої Британії Борісом Джонсоном обраний президент США зазначив, що готовий співпрацювати з Лондоном у питанні України.

«Серед загальних пріоритетів, які обговорювалися, – стримування COVID-19 і просування глобальних зусиль з охорони здоров’я, прагнення до сталого економічного відновлення; відповідь на виклики кліматичних змін, зміцнення демократії, а також спільні зусилля в питаннях Західних Балкан і України», – йдеться у пресрелізі.

Кримінальну справу проти президента США закрито

Напередодні ЗМІ повідомили, що Нацполіція закрила справу щодо Байдена.

Як повідомлялося, ще у травні 2020 року суддя Печерського суду Києва Сергій Вовк зобов’язав відкрити справу через «неправомірне втручання» колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена в діяльність ексгенпрокурора Віктора Шокіна.

Шокін заявляв, що у 2016 році його звільнили з посади генпрокурора через тиск колишнього віцепрезидента США Байдена, що причиною стало розслідування діяльності компанії Burisma, до правління якої входив син Джо Байдена Гантер.