40-літня Брітні Спірс лишається під опікунством батька

01.07.2021 10:50   -

Суд Лос-Анджелесу відхилив запит співачки Брітні Спірс про позбавлення її батька Джеймса Спірса статусу опікуна.

Також суд визнав Спірс «практично нездатною керувати своїми фінансовими ресурсами або протистояти шахрайству або неналежному впливу», пише Variety.

«Запит про негайне призупинення статусу Джеймса Спірса як єдиного опікуна після призначення компанії Bessemer Trust відхилено», — йдеться в судових документах.

У 2020 році приватну фінансову компанію Bessemer Trust включили до переліку опікунів Спірс, на підставі цього адвокати хотіли позбавити батька опікунства над Брітні, але не змогли.

При цьому за співачкою зберігається право подавати нові прохання.

Нещодавно Брітні Спірс уперше за довгий час виступила у суді, де заявила, що «опікунство позбавляє її права на життя», та вимагала зняти з неї опіку.

“Я травмована. Я нещасна і не можу спати”, – заявила Спірс в залі суду.

За її словами, її батько, Джеймі Спірс “на сто тисяч відсотків обожнює контроль”, який отримав над нею в 2008 році за рішенням суду.

Під час судового засідання співачка пожалілася, що батьки “експлуатують її життя”.

У 2006—2007 роках після розлучення з чоловіком Кевіном Федерлайном співачка втратила опіку над дітьми. Деякий час вона лікувалася від наркозалежності та була пацієнткою психіатричних лікарень. У 2008 році, коли Брітні лежала у психлікарні, її опікунами призначили батька Джеймса Спірса та адвоката Ендрю Волета. Угода, призначена судом, надала її батькові Джеймі Спірсу контроль над її майном та іншими аспектами її життя. Упродовж останніх 13 років опікуни розпоряджаються її майном, кар’єрою та фінансами, а також контролюють її особисте життя.

Спірс розповіла, що їй відмовили в бажанні мати ще одну дитину, а також проти її волі давали їй літій – поширений препарат для лікування біполярного розладу.

“Це сильний наркотик. Якщо приймати його понад 5 місяців, може розвинутися розумова неповноцінність. Я відчувала себе наче п’яною, не могла ні про що балакати ні з мамою, ні з татом. За мною наглядали шість різних медсестер”, – заявила Спірс.