40 ліфтів уже готові, ще 10 зроблять до кінця липня: Дніпро продовжує ремонтувати аварійні підіймачі 

28.06.2024 16:54   -

Дніпро  піклується про комфорт та безпеку мешканців. Для цього у місті продовжують ремонтувати підіймачі. Один з таких оновлюють у будинку по проспекту Героїв, 40 у 15 під’їзді. 

«Він кілька разів за рік зупинявся. Я живу на 7 поверсі, тож у такі дні доводилось ходити пішки, хоча служба завжди реагувала швидко та усувала несправності», — розповіла Олена, мешканка 15-го підʼїзду будинку № 40 по просп. Героїв. 

Те саме підтверджує і Олександр. Чоловік мешкає у цьому будинку з 1979 року. Каже, відтоді жодного часу підіймач не оновлювали. 

«Він частенько ламався, і хоча аварійна служба робила все можливе, але вже настав час його міняти. Тож ми раді, що нам його ремонтують і дуже чекаємо, коли завершать роботи», — розповів Олександр, мешканець 15-го підʼїзду будинку № 40 по просп. Героїв. 

Нині тут майже завершили оновлення обладнання та кабіни. Підрядники кажуть, старе було вже зношене і ремонту не підлягало. Тож провели повну заміну. 

«Це обладнання не мінялося ще з часів зведення будинку. Тож на сьогодні ми вже замінили кабіну, лебідку та канати. Обладнання у нас від італійського виробника, одне з найкращих на ринку. Адже раніше, до війни, ми встановлювали могильовське (білоруського виробника), але зараз, звісно, запчастини звідти ніхто купувати не буде. 
А саме це, італійське, ми вже як 4 роки встановлюємо у місті, і воно себе гарно показало. Роботи ми розпочали кілька тижнів тому. Плануємо завершити за тиждень-другий. Ремонт призупиняли через відключення світла», — розповів головний інженер ТОВ ВТО «Дніпро-ліфт» Євген Єрмаков. 

Усього з початку року у Дніпрі відремонтували 40 аварійних ліфтів. 

«Зараз у роботі ще 10 ліфтів, які ми плануємо завершити до кінця липня. Щодня ліфтові служби, які обслуговують підіймачі у будинках дніпрян, отримують понад 100 заявок на день щодо застрягання у ліфті. Тож вкотре звертаюсь до дніпрян, аби вони стежили за графіками відключень світла, адже потрібно розуміти, що зараз на ліфтових підприємствах є нестача кадрів у звʼязку з мобілізацією, і вони не встигають оперативно обʼїхати будинки. Якщо ви застрягли, не панікуйте та повідомте за телефоном, який вказано у кабінах. Фахівці як тільки зможуть, одразу приїдуть», — розповів директор департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради Сергій Файфер, який 28 червня є черговим по місту. 

Він також перевірив укриття та пункт незламності у школі № 140 ( вул. Мандриківська, 151)

«Це укриття розраховане на 472 особи. Тут є все необхідне. Ним мешканці також можуть користуватись як пунктом незламності. У разі відключення світла електроенергію забезпечує генератор, який завжди напоготові. Є достатній запас питної води, аптечка та засоби пожежної безпеки. Пункт відповідає усім нормам для комфортного перебування у непередбачуваних ситуаціях», — підсумував Сергій Файфер.