3 роки тюрми за самовільне залишення частини

05.04.2021 12:30   -

Військовослужбовець однієї з військових частин Дніпропетровської області отримав 3 роки тюрми за самовільне залишення частини. З моменту полишення частини до моменту затримання минуло 6 місяців – саме стільки військовий “гуляв”.

За підтримання публічного обвинувачення Криворізької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері, 02.04.2021
Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав військовослужбовця військової служби за контрактом винним у нез’явленні вчасно на службу без поважних причин (ч. 4 ст. 407 КК України) та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки.

Було доведено, що вказаний військовослужбовець, 17.09.2019, без поважних причин та відповідних дозволів командирів і начальників, не з’явився вчасно на службу до військової частини та був відсутній до моменту затримання працівниками правоохоронних органів 24.03.2020.

«Вільний» від служби час він проводив на власний розсуд. Під час винесення вироку обвинувачений повністю визнав свою провину в інкримінованому йому правопорушенні.