26 червня на Донбасі загинув український військовий

27.06.2021 08:12   -

На сході України знову бойові втрати – 26 червня в результаті обстрілу з боку проросійських терористів загинув український військовий. Повідомляється, що воїн загинув від осколкового поранення через обстріл бойовиками з мінометів калібру 82 та 120 мм поблизу Пісків.

Загалом, за минулу добу 26 червня, з боку терористів було зафіксовано 15 випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі. Бойовики використовували міномети, артилерію, бойові машини піхоти, кулемети, гранатомети.

Неподалік ГНУТОВОГО ворог двічі обстрілював українських захисників з мінометів 120-го та 82-го калібрів. У районі населеного пункту ТАЛАКІВКА противник відкривав вогонь із мінометів 120-го калібру. Біля КРАСНОГОРІВКИ російські окупанти тричі обстрілювали наші позиції з артилерії калібру 122 мм, мінометів 120-го калібру і станкових протитанкових гранатометів. У напрямку НОВОМИХАЙЛІВКИ збройні формування Російської Федерації вели вогонь зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, а біля СТАРОГНАТІВКИ – зі стрілецької зброї. Поблизу НОВГОРОДСЬКОГО ворог обстрілював українських захисників із озброєння БМП-1. Неподалік ЗОЛОТОГО-4 російські найманці здійснили дистанційне мінування території мінами ПОМ-2. Біля ШИРОКИНОГО російські окупанти обстрілювали наших військових з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.У районі КРАСНОГОРІВКИ був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» із перетином лінії розмежування. БПЛА противника був вчасно подавлений засобами РЕБ. На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь“, – сказано в повідомленні прес-служби ООС.

Станом на 7 годину ранку, 27 червня зафіксоване 1 порушення режиму припинення вогню – поблизу селища Шуми терористи відкривали вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів.