257 тисяч українців повідомили через чатбот “єВорог” про пересування військ РФ — Мінцифра

16.04.2022 11:42   -

257 тисяч українців вже скористалися чатботом “єВорог“, за допомогою якого можна повідомити про пересування російських колон чи підрозділів ЗС РФ.

Про це Міністерство цифрової інформації повідомило у Facebook.

“Ви робите неймовірний внесок до нашої спільної перемоги над російським загарбником. Наша команда 24/7 обробляє кожне повідомлення в чатботі та приємно вражена вашій допомозі ЗСУ. Продовжуйте надсилати нові подробиці про переміщення чи дії окупантів у чатбот єВорог”, – йдеться у повідомленні Мінцифри.

У міністерстві зазначили, що вдячні кожному, хто повідомляє ЗСУ про переміщення та геолокацію окупантів.

“Ми вже знищили понад 20 тисяч окупантів та майже 5 тисяч ворожої техніки, зокрема еталон російського морського флоту — крейсер “‎Москва”. Залишилося ще трохи. Єднаймося заради перемоги. Здолаємо ворога разом”, – зазначили у міністерстві.

  • З 15 квітня в додатку “Дія” повернулася можливість користуватися цифровими посвідченнями водія і техпаспортом. Ця опція була недоступна з початку вторгнення Росії в Україну.
  • Google запускає фонд підтримки для українських стартапів на 5 млн доларів. Стартапи, що пройдуть відбір, отримають до $100 000 на бездольовій основі, а також візьмуть участь у програмі менторської підтримки від корпорації Google. Пріоритет буде надаватися компаніям та стартапам, що мають соціальну місію.
  • В урядовому застосунку “Дія” відтепер знову можна внести зміни чи закрити ФОП, держреєстри знову запрацювали.
  • За одну добу після відновлення автореєстрації ФОП українці зареєстрували понад 1 000 нових бізнесів, найбільше — у сфері інформаційних послуг.