Вже 23 країни світу відмовились від одноразових пластикових пакетів

11.02.2020 20:27   -
Автор:

За останні 15 років було вироблено більше пластмас, ніж за всю попередню історію людства і очікується, що вироблення пластмаси до 2050 року потроїться.
Кількість країн, що усвідомили небезпеку непереробного пластику, збільшується. Уже 23 країни пішли на те, щоб повністю припинити використання одноразових пластикових пакетів, повідомляє канал 24.
Цього року Китай планує заборонити використання одноразових пластикових пакетів. Уряд Франції планує повністю відмовитись від одноразового пластику до 2040 року.
Серед списку країн є й цілком екзотичні – Буркіна-Фасо, Гаїті та Папуа-Нова Гвінея.

1 січня у Франції уже почалася реалізація першої фази грандіозного проекту з поетапної відмови від пластику, який не підлягає переробці. Для початку вирішили заборонити використання одноразових пакетів, тарілок, чашок і стаканчиків та ватних паличок.
Французи із розумінням ставляться до ініціативи уряду – каву вживають у кав’ярні, а замість одноразових пакетів носять торбинки.
З 2021 року будуть заборонені одноразові столові прибори, конфетті, пластикові трубочки для напоїв та деякі види пластикових упаковок.
Поліетиленові пакети пропонують заборонити і в Україні до 2022 року. Прийнятий у 2019 році законопроект передбачає, що заклади торгівлі та харчування мають відмовитись від пакетів з легкого пластику, що не підлягають переробці.
Картинки по запросу
Днепр.Главное