22 травня у Дніпрі відбудеться публічна дискусія по виборчій реформі

16.05.2017 13:05   -
Автор:

22 травня о 12:00 у Музеї українського живопису, (м. Дніпро, пл. Троїцька, 5а) відбудеться публічна дискусія «#ВиборчаРеформаChallenge». Захід організовує Громадянська мережа ОПОРА спільно з Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES).
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на організаторів заходу.
“Попри те, що парламентські політичні сили, Президент, Уряд неодноразово підкреслювали необхідність впровадження пропорційної системи з відкритими списками, відповідні положення досі не реалізовані. Бездіяльність Верховної Ради та парламентських фракцій у сфері виборчої реформи ставить під сумнів щирість намірів політичних еліт в цілому.
Парламентська Асамблея Ради Європи вкотре закликала до прийняття єдиного виборчого Кодексу та пропорційної виборчої системи, як одного з ключових індикаторів спроможності країни до реформ. Неурядові організації в черговий раз закликають парламент до прискорення реформування виборчого законодавства та проводитимуть фахові консультації з місцевими політичними групами, експертами, організаторами виборчого процесу. Результати обговорень будуть систематизовані та надані на розгляд робочій групі з реформування виборчого законодавства, керівництву ВРУ, лідерам фракцій та народним депутатам”, – заявили організатори.
Вхід вільний.