200 авто та засоби для ППО. Транспортники Дніпра також допомагають ЗСУ

06.12.2023 19:54   -


Дніпро продовжує активно надавати суттєву підтримку Збройним Силам України. Починаючи з 24 лютого 2022 року, було передано 743 транспортні засоби, із них 200 – за поточний рік. Дефектовано та відновлено більше ніж 300 автомобілів для Збройних Сил України, із яких 50 вже у 2023 році. Протягом минулого року була здійснена підтримка у перевезенні понад 50 тисяч осіб особового складу Збройних Сил України та Територіальних Оборонців. Також місто Дніпро внесло свій внесок у забезпечення пальним, постачаючи майже 250 тисяч літрів. Постійно забезпечується ТрО спеціальними матеріалами для будівництва загороджувальних та інженерних споруд, такими як протитанкові конструкції типу “Їжак”, проти колісні шипи, скоби для будівництва бліндажів, а також обладнання для фортифікаційних споруд типу “Габіон”.

«Також ми робимо турелі для нашої ППО, якими збивають ворожі дрони. На сьогодні ми зробили 60 таких турелей. Також наше КП виготовляє деталі для бліндажів, засоби для встановлення на танки динамічно активної броні. Все моделювалось з нуля, для цього наші інженери працювали мало не «на нулі», де і створювали необхідні креслення», – розповідає  Іван Васючков, заступник начальника управління транспорту департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР.

Водночас трудові колективи транспортних комунальних підприємств у місті Дніпро, а також приватні перевізники, активно допомагають мобілізованим співробітникам, які вступили до лав Збройних сил України, здійснюючи підтримку у придбанні необхідного спорядження, медикаментів, проведенні ремонту транспортних засобів та інших потреб.