20 лютого у Дніпропетровську вшанують Героїв Небесної Сотні

17.02.2015 18:02   -
Автор:

20 лютого у кожному місті України відбудеться вшанування Героїв Небесної сотні. 19:00 – Алея Небесної Сотні, Дніпропетровськ (біля ОДА).
Про це повідомляє “Штаб Майдану. Дніпропетровськ“, пише видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
У Дніпропетровську є декілька місць, куди можна буде прийти, принести свічку і помовчати в пам`ять про Революціонерів Гідності, які без страху і без зброї вийшли на Майдан у Києві і були вбиті владою своєї країни…
Вони відстояли Честь, Гідність та Право бути почутими. На жаль, їх Життя перервалося. Але Ми маємо пам`ятати їх справу і кожен рік приходити до місця їх розстрілу, дякуючи за те, що живемо далі. Якщо ми не в Києві – на ту вулицю або аллею, яка носить назву Небесної сотні. Якщо рік тому ми сказали “Зима, що нас змінила”, тепер ми кожного дня прокидаємося з думкою «Війна, що нас змінила» і знаємо,що попереду – багато випробувань, кроків та дій. Рік тому – на Інститутській, зараз – на Сході, наші друзі, брати, чоловіки, кохані воюють проти тероризма та диктатури. Герої України – це всі, хто ризикує життям за свою Землю, це ті – хто бореться з людьми, що витирають об інших ноги, це ті – хто візьме зброю і піде захищати своє право на Життя. Зброєю Небесної сотні стала віра і сила духа, бо чим ще можна пояснити їх стійкість впродовж багатьох місяців без справжньої зброї протистояти озброєному Беркуту та тітушкам? У кожного – своя зброя, пам`ятайте їх подвиг. Герої не вмирають!
О 19:00 приходьте на Алею Небесної Сотні (архітектурний проект «Простір Єдності»), де можна разом запалити свічки, подивитися в очі Людям, поділитися почуттями і згуртуватися ще більше. Нагадаємо, що на стенді біля ОДА кожного дня з`являються нові фото загиблих на війні Героїв з ЗСУ та батальйонів, рідні приносять туди квіти та пишуть присвяти. Отже, поки не буде реалізовано архітектурний проект, цей простір є цілковито відкритим для будь-яких ініціатив. Ви можете приносити фото та картини, плакати та твори, свічки та квіти. Але, головне, пам`ятати.
Читайте також: Кто из днепропетровских депутатов поддержал Януковича во время Майдана?