2 українських військових ООС підірвались на вибуховому пристрої, ще 1 поранений сьогодні вранці

21.12.2021 09:40   -

Прес-служба ООС повідомила, що 20 грудня внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої двоє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали травмування. Воїни перебувають в лікувальному закладі. Стан здоров’я одного військовослужбовця – тяжкий, другого – середньої тяжкості.

Загалом, минулої доби проросійські терористи вчинили 4 порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

В районі населених пунктів ГНУТОВЕ та ВОДЯНЕ противник задіяв безпілотні літальні апарати, за допомогою яких здійснив скидання пострілів ВОГ-17. В напрямку НОВОЛУГАНСЬКОГО окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів. В бік НЕВЕЛЬСЬКОГО ворог відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм“, – уточнюється в повідомленні.

З початку доби, 21 грудня, станом на 7 годину ранку з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню в районі Широкиного. Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення – воїну надано домедичну допомогу та евакуйовано до лікувального закладу. Стан його здоров’я – середньої тяжкості.

Українська сторона фіксує нові порушення домовленостей з боку окупаційних військ. Спостерігачами СММ ОБСЄ зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 25 одиниць військової техніки збройних формувань РФ, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей. В зоні дій так званого 1 армійського корпусу ЗФ РФ, в районі Тернове виявлено 24 танки, розміщені за межами виділених місць зберігання озброєння, а саме:танки Т-72 – 16 одиниць;танки невизначеного типу – 8 одиниць. Крім того, в районі Петрівське виявлено БМП-1 збройних формувань РФ, розміщену в зоні безпеки.