19 обстрілів за минулу добу: двоє українських військових отримали поранення на Донбасі

06.05.2021 08:47   -

Прес-служба ООС повідомляє, що в результаті обстрілу бойовиків 5 травня двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

Внаслідок ворожих обстрілів, два українських захисники отримали поранення. Воїнам оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан здоров’я захисників – задовільний. На обстріли окупантів військовослужбовці Об’єднаних сил відкривали вогонь у відповідь“, – сказано в повідомленні.

Загалом, за минулу добу, 5 травня, терористи здійснили аж 19 обстрілів українських позицій. Бойовики не соромлячись почали використовувати артилерію 152 та 122 калібрів та міномети 120 та 82-го калібрів.

Поблизу ВОДЯНОГО окупанти 5 разів відкривали вогонь з артилерійських установок 152 та 122 калібрів, мінометів 120 та 82-го калібрів та гранатометів різних систем.З мінометів 120 калібру та артилерійських установок 122 калібру російські окупанти здійснили обстріл біля населеного пункту ПІВДЕННЕ.Неподалік селища НОВООЛЕКСАНДРІВКА противник вів вогонь із мінометів 82-го калібру, а біля НОВОЗВАНІВКИ – ще й з протитанкових ракетних комплексів та станкових протитанкових гранатометів. Поблизу населеного пункту МАЙОРСЬК ворог двічі відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. Неподалік населеного пункту НОВОТОШКІВСЬКЕ російські загарбники два рази застосовували у бік позицій наших захисників гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.Два рази у районі НОВОМИХАЙЛІВКИ та КАМ’ЯНКИ збройні формування Російської Федерації здійснили обстріл зі стрілецької зброї. Біля ПРИЧЕПИЛІВКИ окупанти два рази відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, ручних протитанкових та підствольних гранатометів. У передмісті населених пунктів ПІСКИ та ГНУТОВЕ ворог вів вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї“, – уточнює прес-служба.

Станом на 7 годину ранку, 6 травня зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Біля населеного пункту НОВГОРОДСЬКЕ ворог відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру.