17 вересня відбудеться міжнародний етнофестиваль «Петриківський дивоцвіт»

15.09.2016 17:45   -
Автор:

17 вересня Петриківка прийматиме небувалий за масштабами та культурним розмахом XI міжнародний етнофестиваль «Петриківський дивоцвіт». Захід став своєрідним брендом Дніпропетровщини.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу облради.
Цього року “Дивоцвіт” стане надзвичайно масштабним за кількістю заходів та культурним розмахом. Проведуть його на центральній площі Периківки біля Будинку культури та у парку Петра Калнишевського. З ранку до пізнього вечора протягом суботи на гостей чекають численні майстер-класи, виступи зірок української естради, гастрономічна феєрія та вогняне шоу, а також безліч цікавих подій, конкурсів, майстер-класів, спортивних заходів та змагань та кулінарні сюрпризи.
Головна ідея фестивалю – поєднати кращі українські традиції та сучасні культурні надбання. Тож кожна людина, незалежно від віку знайде для себе тут багато цікавого та корисного. Також гості фестивалю зможуть взяти участь у майстер-класах від учасників спортивного руху Street Workout. Учасників чекають оригінальні козацькі розваги, а також конкурс рибальської майстерності. «Петриківській дивоцвіт» пройде у здоровій та спортивній атмосфері. Оскільки здоровий спосіб життя – один з ключових пріоритетів роботи обласної ради, то на фестивалі не буде продаватись алкоголь у жодному вигляді.
Також на відвідувачів чекатимуть справжні Алея меду, Алея сала та Алея вареників, велика кількість цікавих майстер-класів. Зокрема, з традиційного Петриківського розпису, який включено до переліку нематеріальної духовної спадщини ЮНЕСКО. Гості зможуть спробувати себе у карвінгу (мистецтво художнього різьблення по овочах або фруктах), вишиванні, створенні виробів з глини, соломо-плетінні тощо.
«У цей день “Петриківський дивоцвіт” справді об’єднає всю область: на фестивалі представники багатьох міст та районів області представлять свої культурні надбання та досягнення. На святі очікують гостей з інших регіонів та іноземних країн. Тож фестиваль впевнено набуває статусу міжнародного», розповіла голова Петриківської райради Наталія Коваленко.
Гостей чекає насичена концертна програма. Зокрема, на фестивалі виступатимуть народні фольклорні ансамблі, колектив, що виконує сучасний етно-рок – «Ангажемент на вівторок», зірки української естради – Тетяна і Андрій Бабіч, Іво Чижевич та ін. виконавці На закінчення – дискотека -80-х.