16 вересня бойовики двічі порушили режим тиші на Донбасі

17.09.2020 09:08   -

Штаб ООС повідомляє про те, що 16 вересня на Донбасі було зафіксовано 2 випадки порушення домовленостей від 27 липня – терористи знову обстрілювали позиції українських військових.

Упродовж минулої доби, 16 вересня, у смугах відповідальності наших бригад зафіксовано 2 порушення збройними формуваннями Російської Федерації режиму припинення вогню.Так, постріл в бік наших позицій з підствольного гранатомета відмічено поблизу Катеринівки, неприцільний вогонь зі стрілецької зброї – у районі населеного пункту Водяне. Ці вогневі провокації противника не становили загрози нашим захисникам, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували“, – сказано в повідомленні.

Бойових втрат і поранених серед наших захисників немає.

Втім, нагадаємо, що 16 вересня один український військовий загинув – підірвався на гранаті.

… унаслідок необережного поводження з гранатою в районі Новотошківського загинув один військовослужбовець. Обставини з’ясовуються. На місці події працює керівний склад бригади та робоча група військової служби правопорядку ЗС України.Командування Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття родині загиблого“, — повідомляв Штаб ООС.

Загиблим виявився 29-річний військовий з міста Яворів на Львівщині Роман Червінський. Боєць отримав несумісні з життям травми після вибуху гранати в бліндажі.

На Луганщині загинув військовий Роман Червінський | Український мілітарний  портал