15 лютого Дніпро вшановуватиме воїнів-інтернаціоналістів

14.02.2020 14:37   -
Автор:

15 лютого о 10-00 біля пам’ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам «Вибух пам’яті» (перетин вул. Воскресенської та Січеславської Набережної) відбудеться урочиста церемонія покладання квітів до пам`ятника загиблим воїнам до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ з Республіки
Афганістан.
Участь у заході візьме міський голова Борис Філатов, представники облдержадміністрації, профспілок, громадських організацій, керівники силових структур і об’єднань ветеранів Афганістану, рідні та близькі загиблих, ветерани.
Орієнтовно о 10.20 відбудеться урочисте проходження парадних розрахунків:
– особовий склад управління Оперативного Командування «Схід»;
– повітряне командування «Схід» Повітряних Сил ЗСУ;
– Центральне територіальне об’єднання Національної гвардії України;
– 5-й військовий оркестр штабу оперативного командування «Схід».
Наразі у Дніпрі діє комплексна програма соціального захисту мешканців міста, в рамках якої особам згаданої категорії надають матеріальну підтримку. До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан 499 ветеранів-афганців з інвалідністю отримають з міського бюджету матеріальну допомогу – по 1 200 грн кожен. Крім того, 300 учасників бойових дій на території інших держав одержать по 1 000 грн.
До річниці виведення військ з Афганістану 99 родинам загиблих і померлих учасників бойових дій на території Афганістану мерія виплатить матеріальну допомогу по 20 тис. 270 грн кожному.
Окрім того, 111 членам сімей загиблих (померлих) внаслідок бойових дій в Афганістані та на території інших держав з міського бюджету щомісячно виплачується матеріальна допомога по 700 грн.
Загалом, у Дніпрі мешкає близько 3,5 тис воїнів-інтернаціоналістів.
Картинки по запросу
За інформацією ДМР.
Днепр.Главное